Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Budapest IV. ker. középiskolák képes leírás - Budapesti szakközépiskolák, szakiskolák, gimnázium.tlap.hu
részletek »

Budapest IV. ker. középiskolák - Budapesti szakközépiskolák, szakiskolák, gimnázium.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapesti-kozepiskolak.tlap.hu » Budapest IV. ker. középiskolák
Keresés
Találatok száma - 3 db
Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű

Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű

Iskolánk, a Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Külkereskedelmi Szakközépiskola, Budapest IV. kerületében, a Baross utca 72. szám alatt található. 1947-ben Újpest megyei jogú város alapította az iskolát Újpest Városi Kereskedelmi Középiskola néven. Ekkor 95 tanuló és 9 tanár kezdte el a munkát. Többévnyi helykeresés után találta meg helyét egy akkor üres rendházi épületben, melyben már nem folyt a szakérettségis kollégiumi oktatás. Iskolánk a kor elvárásait mindig visszaadva váltogatta fő profiljait: közgazdasági, külkereskedelmi, számviteli, mérlegképes könyvelő, gimnáziumi, majd a felsőoktatással együttműködő akkreditált képzéseket nyújtott.

Déri Miksa Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Déri Miksa Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Iskolánk névadója, Déri Miksa 1854. október 27-én született Bács községben Déri Károly földbirtokos 7 gyermeke közül harmadiknak. Bátyja Kálmán ismert festő. A közgazdász, selyemgyáros Frigyes és a katonatiszt György múzeumi gyűjteményeikkel és pénzadományaikkal megalapították a debreceni Déri Múzeumot, melyet Miksa is támogatott.

Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Gimnázium

Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Gimnázium

Az 1995-96-os tanévtől kezdődően gimnáziumi osztály is indult iskolánkban. Két év múlva újabb lehetőséget kaptak a diákok: megindultak a két tanítási nyelvű osztályok, angol, majd német nyelven is. Ezzel egyidejűleg kibővültek a külföldi kapcsolatok is, Ausztria, Németország, Anglia, Skócia, Írország a nyári táborozások, szakmai látogatások, kirándulások célpontja. Jelenleg 1100 diák tanul az épület falai között, felnőttoktatás is folyik. Az 1995-96-os tanévtől lehetősége van az érettségivel rendelkező fiataloknak, hogy nappali tagozaton egy év alatt számítástechnikai szoftverüzemeltetői szakképesítést, két év alatt gépipari illetve műszaki számítástechnikai technikus képesítést szerezzenek. A színvonalas szakmai és közismereti oktatáson kívül számtalan lehetőség van a szabadidős programokon való részvételre, szakkörök, sportkörök működnek, iskolaújság szerkesztés, internet használat, stb. színesíti az iskolai életet.

Tuti menü