Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Budapesti szakközépiskolák, szakiskolák, gimnázium linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Budapesti szakközépiskolák, szakiskolák, gimnázium képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: budapesti-kozepiskolak.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 175 db
 budapesti Eötvös József Gimnázium

budapesti Eötvös József Gimnázium

A budapesti Eötvös József Gimnázium - Budapest örökké nyüzsgő belvárosának szívében, a Reáltanoda utcában áll egy épület, amelyben immáron 140 éve sok szempontból a 'leg'-ek iskolája működik. Az Eötvös József Gimnázium a legrégebbi nem felekezeti középiskola Budapesten, a főváros első reáliskolája, az ország első magyar tannyelvű főreáliskolája, de 1859-ben a birodalom második legnépesebb iskolájának is tudhatta magát. Nyugodtan állítható, hogy akármilyen zivataros időket is hozott az elmúlt másfél évszázad történelme, az Eötvös József Gimnázium mindig képes volt fennmaradni és magas szinten, sokirányúan oktatni, nevelni diákjait.

 Kossuth Lajos Magyar-Német két tannyelvű gimázium

Kossuth Lajos Magyar-Német két tannyelvű gimázium

Egy iskola története, múltja az évkönyvek leírásából, az értesítők megjegyzéseiből, a helytörténeti adalékokból meglehetős pontossággal összeállítható. Tervek, vágyak, eredmények, nagyszerű rendezvények, történelmi pillanatok sorakoznak rendben egymás után egy ilyen leírásban, s megpróbálják az intézmény fejlődésének fontosabb mozzanatait visszaidézni. A történetíró felelőssége, hogy ne tévedjen. Összegyűjtött adatai pontosan tükrözzék egy immár 81 éves gimnázium életrajzát! De engedtessék meg egy kis többlet: a száraz adatok mellé néhány apró kiegészítés, idézet, amely iskolánk szellemiségéről, erkölcséről, nagy tanáregyéniségeiről igazi mindennapjairól is tájékoztat, s a valós, sokszínű emlékeink minden részletében pontosan élő alma matert tárja elénk. Erzsébetfalva, amely mint nagyközség szerepelt a század első évtizedeiben Magyarország közigazgatási térképén, még a világháború előtt szorgalmazta egy főgimnázium felállítását. Így 1910 körül a premontrei renddel folytattak tárgyalásokat a község elöljárói, de eredmény nélkül. Nem sokkal később a latin nyelvnek - mint rendkívüli tárgynak - a tanítását szerették volna elérni a fiú polgári iskolában, ám ez sem sikerült.

A British School in Budapest

A British School in Budapest

The website of Britannica International School, the oldest English secondary school in Hungary, based in Budapest, and following the National Curriculum for England and Wales. All subjects are taught in English.

A THÉBA Művészeti Szakközépiskola

A THÉBA Művészeti Szakközépiskola

Egyre több neves művészt és főiskolai tanárt sikerült megnyernie annak az ügynek, hogy egy összművészeti iskolát hozzanak létre - annak ellenére, hogy magániskola akkoriban még nem létezett nálunk. A THÉBA STÚDIÓBAN iskolarendszeren kívül folyt az oktatás 17 éven át. Érettségi után - illetve a délutáni stúdióban a középiskola mellett már 16 éves kortól - a fiatalok több szakkal is megismerkedhettek, kipróbálhatták tehetségüket, egyrészt komoly szakmai tudással, művészi gyakorlattal rendelkező tanárok mellett készülhettek fel a főiskolai felvételi vizsgára, másrészt professzionális képzést kaptak, így kibontakoztathatták művészi képességeiket.

Adu Vállalk. Szki és Szakisk.-és 2 Tanítási Nyelvű Szki

Adu Vállalk. Szki és Szakisk.-és 2 Tanítási Nyelvű Szki

A több mint tizenöt éve alapított intézményünk a �Lifelong Learning�, az egész életen át tartó tanulás gondolat szellemében minden korosztálynak kínál a munkaerőpiacon értékes képzési lehetőséget. Az Adu Oktatási Központot a rendszerváltás időszakában főként munkanélküliek át- és továbbképzésére hoztuk létre. Napjainkra a cégcsoportunkban működő három akkreditált felnőttképzési vállalkozás az ország minden régiójában korszerű, kompetencia alapú, modul rendszerű szakképzéseket indító intézménnyé fejlődött. Képzési programjainkat, a tárgyi feltételeket folyamatosan fejlesztjük a vállalkozók és munkáltatók igénye és az érvényes rendeletek alapján. 1995-ben létesítettük alapítványi fenntartású Adu Vállalkozói Szakközép- és Szakiskola- és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Gimnáziumunkat. Célunk, hogy korszerűen felszerelt iskolánkban olyan szakembereket neveljünk, akik megállják helyüket a hazai- és az európai munkaerőpiacon.

Hirdetés
Ady Endre Gimnázium

Ady Endre Gimnázium

Ma már a nem csak elhaladó, hanem célirányosan ideérkező autók belvárosiassá alakították a korábban város peremi jellegű utakat, utcasarkokat. Egy idő óta már a busz is megáll itt a felépült gimnázium miatt. Áll már itt tornaterem, a patak menti zöldövezetbe harmonikusan illeszkedő zöld iskolával, - a MI ISKOLÁNKKAL. A gimnázium falai hosszan, két utcára nézve uralják a terepet fontosságukban is, nemcsak megfoghatóan, de a táj régi, sajátos hangulatának különös módon mégsem ártottak. A hely szellemének lényege ugyanaz maradt a gimnázium tömbjével is. Körbeépített, ám mégis tágas környezetével a szabadság érzetét kelti; amit immár húsz éve tarka, vidám forgatagával a fiatalság optimista, mindig derűs hangulata egészít ki. Nyugodt sziget a város forgatagában az iskolánk - vallja az itt érettségizett öregdiák. Szeretek idejárni - mondják a jelenlegi fiatalok. S hogy az ápolt környezet mellett mi az a vonzerő, ami miatt ők ezt így gondolják? Jubileumi évkönyvünk tanár - szülő -diák visszaemlékezései mellé hadd tegyem Füst Milán sorait, ami tantestületünk hitvallása mind a mai napig.

Alsóerdősori Gimnázium

Alsóerdősori Gimnázium

Alsóerdősori Gimnázium - Iskolánk 44 éves történetében meghatározó szerepe van kórusainknak, melyek jó és kevébé jó hangú, de lelkes gyerekek közösségét alkotják. 6-19 éves korig tanítjuk a zenekedvelő tanulókat emelt óraszámban énekelni. Az európai zenetörténettel ismerkednek meg, hanszereken tanulnak szabadidejükben. Számos budapesti kamaraének- ill. népdaléneklési versenyen értek el dobogós helyezést karénekes tanulóink, akik akár szólóban, akár kamarakórusként fellépve bizonyították, hogy az együtténeklés, a közös munka mindig meghozza a várt eredményt. Tanulóink igen nagy része kötődik a VII. kerületi, Molnár Antal Zeneiskolához is, hiszen hangszeres tanulmányaikat a legtöbb esetben - délután foglalkozásként- az iskolában folytathatják. A két iskola szoros együttműködése keretében évente több közös koncertet adunk, kiegészítve a vokális zenét a hangszeres zene magával ragadó hangzásával.

Alternatív Közgazdasági Gimnázium

Alternatív Közgazdasági Gimnázium

Alternatív Közgazdasági Gimnázium - Egy gyerek önmagában véve nem valami tökéletlen lény, nem félig kész felnőtt, hanem önállósággal rendelkező egyén... Az AKG Pedagógiai programjának mottója: Mi az ebihalak pártján vagyunk... Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanéveinek programja. Amit az AKG-ról tudni kell, pedagógiai alapelveink, a képzés jellemői, amit a jelentkezésről tudni kell, amit a felvételiről tudni kell, jelentkezés a 7. és a 11. évfolyamra. Az AKG nevelőtestülete által készített és az iskolában használt tantervek. A meghirdetett programok tartalmi követelményei munkaközösségek szerint. Az AKG felsőfokú szakképzései (Multimédiafejlesztő, Public Relations szakreferens, Újságíró, Jogi asszisztens) Érettségi tételek és statisztikák. Amit az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban elmúlt öt évben végzettekről tudunk. A diákok által adott értékelések iskolai összesítései. Képek az iskola rendezvényeiről. Virtuális séta az iskolában - sok-sok fotóval. Az iskola telefonszámai, mellékek, tanárok elérhetősége. Az iskolai könyvtár weboldala. On-line visszajelzési lehetőség a tantestület, az igazgató, a pegadódiai vezető, a webmaster, a rendszergazda részére.

Arany János Gimnázium

Arany János Gimnázium

A Sas-hegy oldalában áll élénksárga színbe burkolózva iskolánk. A város majd minden részéről impozáns, gyönyörű látványt nyújt a homlokzat fölé magasodó sziklás hegytetővel. A Notre Dame De Sion rendet 1892-ben alapították. A rend ez idő tájt már a világ jelentős részén kiterjesztette tanait és iskoláit. A térképen London, Róma, Bécs, Prága, Bukarest, Konstantinápoly, Jeruzsálem, az USA és Brazília jelezték székhelyeiket. Magyarországra érve 1904-ben előbb Pécsett, Zalaegerszegen és Temesvárott működtek már intézeteik. Budapesten először a Várhegy oldalában nyitottak egy többfokozatú iskolát. 1910-ben költöztek a Villányi útra, majd 1930-ben az utolsó állomáshelyükre, a Sas-hegyre. A ma is pompás látványt nyújtó iskola épületét Szörényi - Reischl Gusztáv tervezte azzal a neogótikus kápolnával együtt, amelyet 1945-ben súlyos bombatalálat ért. Az iskola 1930-ban nyitotta meg kapuit. A megnyitó ünnepségen részt vett Horthy Miklósné és Angelo Rotta, a pápai különmegbízott is. A korabeli Hivatalos értesítő szerint megfogalmazták nevelési, oktatási céljaikat:

Hirdetés
Árpád Gimnázium

Árpád Gimnázium

A több, mint 100 éve alapított Árpád Gimnázium az ország legjobb gimnáziumainak egyike, amely tudósokat, művészeket, élsportolókat, neves politikusokat és közéleti embereket adott az országnak. Diákjaink hazai és nemzetközi tanulmányi versenyeken elért eredményei igazolják, hogy az iskola ma is méltó az elődök híréhez. Gimnáziumunk nevelőtestülete legfontosabb feladatának azt tartja, hogy megismerje és fejlessze tanulóink azon képességeit, amelyek a megfelelő életpályára kerülést biztosítják.

Athéné Szakközépiskola

Athéné Szakközépiskola

Bárhova jártál is iskolába, ott bármit csináltál, vagy passzív voltál, itt mindent kezdhetsz előlröl. Új barátaid lehetnek. Új tanáraid lesznek. Teljesen újszerűen viselkedhetsz, hiszen itt mindenki most fog megismerni. Aki eddig barátod, kedvesed volt, magaddal hozhatod. Akivel eddig nem voltatok egymásnak szimpatikusak, a hátad mögött hagyhatod, és új diákéletet kezdhetsz.

Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium

Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium jogelődje 1953 szeptemberében kezdte meg működését XVII. kerületi Általános Gimnázium néven. Az 1955 és 1991 közötti időszakban Fürst Sándor Gimnázium néven vált ismertté az intézmény. 1991-től iskolánk névadója Balas-si Bálint. Az intézmény 1993-tól áttért a nyolcévfolyamos gimnáziumi képzésre. A saját fejlesztésű tantervi program, amely elnyerte az Oktatási Minisztérium jóváhagyását, a nevelőtestület innovatív munkáját dicséri. A szerkezetváltást, mint kerületi oktatáspolitikai döntést megelőzte a fenntartó előkészítő munkája, mely során körvonalazódott az a lakossági igény, miszerint szükség van egy magas színvonalú, a tehetséggondozást megvalósító kerületi középiskolára. A kezdetektől fogva, minden évben két - háromszoros túljelentkezést tapasztalunk. Többek között ez is oka annak, hogy felvételi vizsgát követően válogatjuk ki diákjainkat. Gimnáziumunkban közel 600 diák tanul, évfolyamonként 2, illetve 3 osztályban. Gimnáziumunk tantervi programjának középpontjában a tehetséggondozás áll. Azoknak a gyerekeknek kívánunk megfelelő iskolatípussal szolgálni, akik az intenzívebb szellemi munkára alkalmasak és arra vállalkoznak is. A nyolc évfolyamos képzés megbízható, alapos felkészültséget nyújtó képzési forma.

Békésy György Szakközépiskola

Békésy György Szakközépiskola

2008/2009 tanévtől Iskolánk a Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ tagintézményeként működik. Békésy György (Budapest, 1899. jún. 3. - Honolulu, 1972. jún.13.) 1961-ben orvosi-élettani Nobel-díjat kapott a belsõ fül csigájában létrejövõ ingerületek fizikai mechanizmusának felfedezéséért annak ellenére, hogy õ maga nem volt orvos. A távközléssel foglalkozó mérnökök Békésyt az eddig egyetlen Nobel-díjas postamérnökként tartják számon - pedig villamosmérnök se volt; diplomáját a berni egyetemen kémiából szerezte, a doktorátust pedig a budapesti Pázmány Péter Tudományegyetemen fizikából. Békésy a hírközlési, távközlési rendszer leggyengébb pontját, a telefonhallgatót akarta javítani, fejleszteni, így jutott el annak vizsgálatához, hogyan is mûködik az ember hallószerve. Békésy megmutatta, hogy a belsõfülben, a csigában lévõ alaphártya ugyanúgy feszítetlen, ahogyan a középfület határoló dobhártya az. Így a hangmagasság érzékelése nem történhet az alaphártya rezgésének rezonanciájával. Bebizonyította, hogy a csigában a hang érzékelésekor nem szabályos állóhullámok alakulnak ki, hanem egy - ma úgy mondanánk: nem lineáris - hullám halad végig, amelynek amplitúdója a frekvenciától függõen a mintegy 30 mm hosszú járat más-más helyén éri el maximumát.

Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű

Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű

Iskolánk, a Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Külkereskedelmi Szakközépiskola, Budapest IV. kerületében, a Baross utca 72. szám alatt található. 1947-ben Újpest megyei jogú város alapította az iskolát Újpest Városi Kereskedelmi Középiskola néven. Ekkor 95 tanuló és 9 tanár kezdte el a munkát. Többévnyi helykeresés után találta meg helyét egy akkor üres rendházi épületben, melyben már nem folyt a szakérettségis kollégiumi oktatás. Iskolánk a kor elvárásait mindig visszaadva váltogatta fő profiljait: közgazdasági, külkereskedelmi, számviteli, mérlegképes könyvelő, gimnáziumi, majd a felsőoktatással együttműködő akkreditált képzéseket nyújtott.

Berzsenyi Dániel Gimnázium

Berzsenyi Dániel Gimnázium

Intézményünket fennállása óta az ország legjobb középiskolái között tartják számon. A jelenlegi tanári gárda igyekszik megfelelni az elődök, az iskola hírneve által megfogalmazott kötelezettségeknek, s a mai kor követelményeinek. Felkészültségét számos tudományos fokozat, publikáció, nyelvvizsga és a Fővárosi Önkormányzat Pro Urbe díja is jelzi. S hogy a mai Berzsenyi méltó folytatója a korábbi időszakok Berzsenyijének, bizonyítják diákjaink országos tanulmányi és sportversenyeken, egyetemi felvételi vizsgákon való sikeres szereplése, számos nyelvvizsgája.

Bláthy Ottó Titusz Szakiskola

Bláthy Ottó Titusz Szakiskola

Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium A Bláthy Ottó Titusz Műszaki Szakközépiskola (Informatikai Szakközépiskola) és Gimnázium 35 éves múltra tekinthet vissza. Ez évtizedek alatt több oktatási-képzési profilváltáson és ezzel összefüggésben több névváltozáson ment keresztül az iskola. Az épületet - itt, a Szépvölgyi út kanyarjában, gyönyörű környezetében - 1967 novemberében vették először birtokba a tanulók. Idézzük fel a múltat, az első 10 év történetét egy 1977-ben készült iskolakrónika részleteivel.

BME International Secondary Grammar School

BME International Secondary Grammar School

Our school started its first school year in September 1993. With this we are the oldest and most experienced among the hundreds of secondary schools founded after the political changes in Hungary. Regarding its atmosphere, the composition of students and our everyday life we are an international school, but as the curriculum and the diploma are concerned, we operate as a public school of Hungary and provide the official secondary-school diploma called 'Érettségi'. The language of instruction, however, is English. We are a small school with a very warm and open atmosphere. A great advantage of ours is that in the small classes there is personal connection between the teachers and the students, providing possibility for more personal attention given to each student. Languages are taught in divided groups securing differential instruction best suiting the students' level and personal needs. Our students are not only from Hungary but from the different countries of Europe, America, Australia, Africa, China and Vietnam. The acquisition of English is eased by the use of English outside the classrooms, since this is the only common language for our multicultural group of students.

Tuti menü