Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Budapesti szakközépiskolák, szakiskolák, gimnázium linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Budapesti szakközépiskolák, szakiskolák, gimnázium képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: budapesti-kozepiskolak.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 91 db
A British School in Budapest

A British School in Budapest

The website of Britannica International School, the oldest English secondary school in Hungary, based in Budapest, and following the National Curriculum for England and Wales. All subjects are taught in English.

A THÉBA Művészeti Szakközépiskola

A THÉBA Művészeti Szakközépiskola

Egyre több neves művészt és főiskolai tanárt sikerült megnyernie annak az ügynek, hogy egy összművészeti iskolát hozzanak létre - annak ellenére, hogy magániskola akkoriban még nem létezett nálunk. A THÉBA STÚDIÓBAN iskolarendszeren kívül folyt az oktatás 17 éven át. Érettségi után - illetve a délutáni stúdióban a középiskola mellett már 16 éves kortól - a fiatalok több szakkal is megismerkedhettek, kipróbálhatták tehetségüket, egyrészt komoly szakmai tudással, művészi gyakorlattal rendelkező tanárok mellett készülhettek fel a főiskolai felvételi vizsgára, másrészt professzionális képzést kaptak, így kibontakoztathatták művészi képességeiket.

Adu Vállalk. Szki és Szakisk.-és 2 Tanítási Nyelvű Szki

Adu Vállalk. Szki és Szakisk.-és 2 Tanítási Nyelvű Szki

A több mint tizenöt éve alapított intézményünk a �Lifelong Learning�, az egész életen át tartó tanulás gondolat szellemében minden korosztálynak kínál a munkaerőpiacon értékes képzési lehetőséget. Az Adu Oktatási Központot a rendszerváltás időszakában főként munkanélküliek át- és továbbképzésére hoztuk létre. Napjainkra a cégcsoportunkban működő három akkreditált felnőttképzési vállalkozás az ország minden régiójában korszerű, kompetencia alapú, modul rendszerű szakképzéseket indító intézménnyé fejlődött. Képzési programjainkat, a tárgyi feltételeket folyamatosan fejlesztjük a vállalkozók és munkáltatók igénye és az érvényes rendeletek alapján. 1995-ben létesítettük alapítványi fenntartású Adu Vállalkozói Szakközép- és Szakiskola- és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Gimnáziumunkat. Célunk, hogy korszerűen felszerelt iskolánkban olyan szakembereket neveljünk, akik megállják helyüket a hazai- és az európai munkaerőpiacon.

Alsóerdősori Gimnázium

Alsóerdősori Gimnázium

Alsóerdősori Gimnázium - Iskolánk 44 éves történetében meghatározó szerepe van kórusainknak, melyek jó és kevébé jó hangú, de lelkes gyerekek közösségét alkotják. 6-19 éves korig tanítjuk a zenekedvelő tanulókat emelt óraszámban énekelni. Az európai zenetörténettel ismerkednek meg, hanszereken tanulnak szabadidejükben. Számos budapesti kamaraének- ill. népdaléneklési versenyen értek el dobogós helyezést karénekes tanulóink, akik akár szólóban, akár kamarakórusként fellépve bizonyították, hogy az együtténeklés, a közös munka mindig meghozza a várt eredményt. Tanulóink igen nagy része kötődik a VII. kerületi, Molnár Antal Zeneiskolához is, hiszen hangszeres tanulmányaikat a legtöbb esetben - délután foglalkozásként- az iskolában folytathatják. A két iskola szoros együttműködése keretében évente több közös koncertet adunk, kiegészítve a vokális zenét a hangszeres zene magával ragadó hangzásával.

Arany János Gimnázium

Arany János Gimnázium

A Sas-hegy oldalában áll élénksárga színbe burkolózva iskolánk. A város majd minden részéről impozáns, gyönyörű látványt nyújt a homlokzat fölé magasodó sziklás hegytetővel. A Notre Dame De Sion rendet 1892-ben alapították. A rend ez idő tájt már a világ jelentős részén kiterjesztette tanait és iskoláit. A térképen London, Róma, Bécs, Prága, Bukarest, Konstantinápoly, Jeruzsálem, az USA és Brazília jelezték székhelyeiket. Magyarországra érve 1904-ben előbb Pécsett, Zalaegerszegen és Temesvárott működtek már intézeteik. Budapesten először a Várhegy oldalában nyitottak egy többfokozatú iskolát. 1910-ben költöztek a Villányi útra, majd 1930-ben az utolsó állomáshelyükre, a Sas-hegyre. A ma is pompás látványt nyújtó iskola épületét Szörényi - Reischl Gusztáv tervezte azzal a neogótikus kápolnával együtt, amelyet 1945-ben súlyos bombatalálat ért. Az iskola 1930-ban nyitotta meg kapuit. A megnyitó ünnepségen részt vett Horthy Miklósné és Angelo Rotta, a pápai különmegbízott is. A korabeli Hivatalos értesítő szerint megfogalmazták nevelési, oktatási céljaikat:

Hirdetés
Athéné Szakközépiskola

Athéné Szakközépiskola

Bárhova jártál is iskolába, ott bármit csináltál, vagy passzív voltál, itt mindent kezdhetsz előlröl. Új barátaid lehetnek. Új tanáraid lesznek. Teljesen újszerűen viselkedhetsz, hiszen itt mindenki most fog megismerni. Aki eddig barátod, kedvesed volt, magaddal hozhatod. Akivel eddig nem voltatok egymásnak szimpatikusak, a hátad mögött hagyhatod, és új diákéletet kezdhetsz.

Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium

Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium jogelődje 1953 szeptemberében kezdte meg működését XVII. kerületi Általános Gimnázium néven. Az 1955 és 1991 közötti időszakban Fürst Sándor Gimnázium néven vált ismertté az intézmény. 1991-től iskolánk névadója Balas-si Bálint. Az intézmény 1993-tól áttért a nyolcévfolyamos gimnáziumi képzésre. A saját fejlesztésű tantervi program, amely elnyerte az Oktatási Minisztérium jóváhagyását, a nevelőtestület innovatív munkáját dicséri. A szerkezetváltást, mint kerületi oktatáspolitikai döntést megelőzte a fenntartó előkészítő munkája, mely során körvonalazódott az a lakossági igény, miszerint szükség van egy magas színvonalú, a tehetséggondozást megvalósító kerületi középiskolára. A kezdetektől fogva, minden évben két - háromszoros túljelentkezést tapasztalunk. Többek között ez is oka annak, hogy felvételi vizsgát követően válogatjuk ki diákjainkat. Gimnáziumunkban közel 600 diák tanul, évfolyamonként 2, illetve 3 osztályban. Gimnáziumunk tantervi programjának középpontjában a tehetséggondozás áll. Azoknak a gyerekeknek kívánunk megfelelő iskolatípussal szolgálni, akik az intenzívebb szellemi munkára alkalmasak és arra vállalkoznak is. A nyolc évfolyamos képzés megbízható, alapos felkészültséget nyújtó képzési forma.

Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű

Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű

Iskolánk, a Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Külkereskedelmi Szakközépiskola, Budapest IV. kerületében, a Baross utca 72. szám alatt található. 1947-ben Újpest megyei jogú város alapította az iskolát Újpest Városi Kereskedelmi Középiskola néven. Ekkor 95 tanuló és 9 tanár kezdte el a munkát. Többévnyi helykeresés után találta meg helyét egy akkor üres rendházi épületben, melyben már nem folyt a szakérettségis kollégiumi oktatás. Iskolánk a kor elvárásait mindig visszaadva váltogatta fő profiljait: közgazdasági, külkereskedelmi, számviteli, mérlegképes könyvelő, gimnáziumi, majd a felsőoktatással együttműködő akkreditált képzéseket nyújtott.

BME International Secondary Grammar School

BME International Secondary Grammar School

Our school started its first school year in September 1993. With this we are the oldest and most experienced among the hundreds of secondary schools founded after the political changes in Hungary. Regarding its atmosphere, the composition of students and our everyday life we are an international school, but as the curriculum and the diploma are concerned, we operate as a public school of Hungary and provide the official secondary-school diploma called 'Érettségi'. The language of instruction, however, is English. We are a small school with a very warm and open atmosphere. A great advantage of ours is that in the small classes there is personal connection between the teachers and the students, providing possibility for more personal attention given to each student. Languages are taught in divided groups securing differential instruction best suiting the students' level and personal needs. Our students are not only from Hungary but from the different countries of Europe, America, Australia, Africa, China and Vietnam. The acquisition of English is eased by the use of English outside the classrooms, since this is the only common language for our multicultural group of students.

Hirdetés
Bolyai János Műszaki Szakközépskola

Bolyai János Műszaki Szakközépskola

Az iskola a főváros XIII. kerületében - Angyalföldön - a Váci út elején, jól megközelíthető helyen, egy patinás épületben működik. Az intézményben az 1885/86-os tanévvel indult meg az oktatás, és 1955 óta működik a ház falain belül középiskola. Az alapítás óta ezen a helyen számos iskolatípus váltotta egymást vagy osztotta meg otthonát az épületben. A névadó Bolyai János korának világhírű matematikusa volt. Az iskola még gimnáziumként vette fel nevét, s több képzési típuson, modellen át jelenleg gyakorló műszaki szakközépiskolaként őrzi emlékét.

Budai Ciszterci Szent Imre  Gimnázium

Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

A gimnáziumban nyolc és négy évfolyamos képzés folyik, a tanulói létszám 896, az osztályok száma 25. Minden évben egy négyévfolyamos osztályt és két nyolcévfolyamos osztályt tud indítani az iskola. Bemutatkozás A gimnáziumban nyolc és négy évfolyamos képzés folyik, a tanulói létszám 896, az osztályok száma 25. Minden évben egy négyévfolyamos osztályt és két nyolcévfolyamos osztályt tud indítani az iskola. Minden tanuló általános tanterv szerint tanul, de a tehetséggondozást nagyon komolyan vesszük. Első idegen nyelvként angolt és a németet lehet választani, második idegen nyelvként ezeken kívül franciát és olaszt, de a nyolcévfolyamos képzésben részesülő tanulók harmadik nyelvként latinul is tanulnak. ( 5-8. osztályban). A keresztény szellemű nevelés nemcsak a heti két hittanórában (katolikus, református vagy evangélikus) és a heti közös szentmisén való részvételben nyilvánul meg, hanem átszövi a tanítás egészét. Nevelő iskolának tartjuk magunkat, hangsúlyt helyezünk arra is, hogy a diákság a legkülönbözőbb elgondolásait valóra tudja váltani. Az iskola komolyan akar építeni a családi házzal való szoros együttműködésre is.

Budai Nagy Antal Gimnázium

Budai Nagy Antal Gimnázium

A Budai Nagy Antal Gimnázium elődje a Jászóvári Premontrei Rend által alapított Szent István Gimnázium volt, mely 1937. szeptember 1-jén kezdte meg működését Budafokon. 1950-ben Budafok Budapest része lett, ekkor vette fel a gimnázium a Budai Nagy Antal nevet. Az iskola eredményeire büszke és hagyományaihoz kötődő régi diákok 1987-ben, az alapítás 50. évfordulóját ünnepelve, alakították meg a Premontrei Öregdiákok Egyletét, amelynek tagjai ünnepségeken, koncerteken azóta is jelen vannak az iskola életében. A nyolcvanas években az iskola programjában a tehetséggondozás és a színvonalas nyelvoktatás került előtérbe.1991-ben felvételizett az első tehetséggondozó általános iskolai osztály. 2003-tól nyelvi előkészítő osztály indul kilencedik évfolyamon német és angol nyelvből. A gimnázium pedagógiai programja szerint a tehetséggondozás, a szorgalmas és tanulni vágyó diákok emelt érettségire és a felsőoktatásban való továbbtanulásra való felkészítése, a haladó nyelvi csoportokban a nyelvvizsga értékű emelt érettségi, és minden diák sikeres érettségi vizsgája a kitűzött cél.

Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium

Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium

Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium 823-ban Schedius Lajos akadémikus oktatási elvei alapján indult el gimnáziumunk működése. E szellemiségnek és a kiváló igazgatóknak, tanároknak köszönhető, hogy iskolánk az évtizedek folyamán olyan sok nagyságot adhatott a világnak. Az oktatás kezdetben a mai Deák téren, majd 1864-től a Sütő utcában folyt. Később ez a hely is szűknek bizonyult. Glosius Dániel és felesége, Artner Sarolta alapítványa, valamint a magyar állam támogatása tette lehetővé, hogy a gimnázium 1904-től új, tágasabb épületben működhessen.

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium

A Jóisten megadta az esélyt az országnak, és megadta az esélyt a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumnak is: 1997-ben újrakezdtük a tanítást. Mára az iskolai négy és hat évfolyamos képzéseinek keretében, 20 osztályban mintegy félezer diák tanul, akik minden reggel a Budai Vár, a Mátyás-templom és a Halászbástya sok száz éves falainak árnyékában érkeznek meg a gimnáziumba. Fenntartónknak és támogatóinknak köszönhetően magas színvonalú informatika-, fizika-, kémia-szaktanteremben, nyelvi laborban ismerkedhetnek meg növendékeink a számítástechnikával és az idegen nyelvekkel, egyedi kialakítású rajzteremben tanulhatnak a művészetről, országos versenyek megtartására is alkalmas szertornateremben tehetnek egészségükért, vagy éppen együtt imádkozhatnak csodálatosan meghitt hangulatú saját kápolnánkban. Nemzeti ünnepeink méltó megünneplésének biztosít helyszínt Parlamentre néző lenyűgöző panorámájával a Díszterem. Iskolai és iskolán kívüli programjainkon - a szórakoztató, nem pusztán az elméletre szorítkozó tanulmányi versenyeken, a táborokban és vízitúrákon -, melyeket lendületes, férfi kollégákat is nagy számban felvonultató tantestületünk tagjai szerveznek.

Budapesti Ward Mária Gimnázium

Budapesti Ward Mária Gimnázium

Sport, mozgás Bár a Belváros szívében vagyunk, élénk sportélet folyik iskolánkban. Diákjaink rendszeresen részt vesznek sportversenyeken. Ezek közül kiemelkedik a KIDS, ahonnan rendszeresen érmeket, kupákat hoznak haza. Szakköri keretek közt a tanórákon kívül is lehetőség van sportolni: röplabda, fitt-ball, asztalitenisz és szertorna szakkörök működnek. A tornatermek mellett egy kondicionáló-terem is a sportolni vágyók rendelkezésére áll. Nyelvtanulás Tanulóink 9. osztálytól két idegen nyelvet tanulnak, emelt szinten (angol vagy német) heti öt, kezdő szinten (angol, német vagy francia) heti három órában. Tizedik évfolyamtól nyelvvizsga-előkészítőt tartunk német és angol nyelvből. Az érettségiig letett nyelvvizsgák száma a gimnázium fennállása óta egyre növekszik. Egyre többen tesznek emelt szintű érettségi vizsgát is, akad, aki két nyelvből érettségizik. A nyelv oktatása mellett hangsúlyt helyezünk az adott ország megismertetésére, ezért hagyományt szeretnénk teremteni a Ward Mária Országismereti Vetélkedővel, amit mindhárom tanított nyelvből megrendezünk. Fontosnak tartjuk emellett, hogy az idegennyelv-órákon is jelen legyen hitéletünk.

Computer School

Computer School

A 2002 óta működő COMPUTER SCHOOL Számítástechnikai Szakközépiskola érettségivel rendelkező - 23 év alatti - fiataloknak kínál ingyenes képzést emeltszintű és felsőfokú szakmákban. Felvételi vizsga nincs. Az európai minőség jövőképében a képzési kínálat és képzési forma sokfélesége alapvető szerepet játszik. Oktatási palettánkat a munka világának igényei szerint alakítjuk, színesítjük. Több mint 600 fiatal tanul jelenleg dinamikusan fejlődő iskolánkban. Intézményünket projektorokkal, TV-vel, videóval, írásvetítővel szereltük fel. Az elméleti oktatás légkondicionált előadókban folyik. A számítástechnikai laborokban projektorok segítik az oktatást. 220 munkaállomás, nyelvi és multimédiás labor, valamint teljes körű Internet csatlakozás áll tanulóink rendelkezésére. Internetes Kávézóban chat-elhetnek diákjaink a tanórák után.

Corvin Mátyás Gimnázium és Műszaki Szki.

Corvin Mátyás Gimnázium és Műszaki Szki.

Iskolánk reálgimnáziumként indult, jelenlegi profilját a '90-es években nyerte el. A 2007/08-as tanévet két gimnáziumi, egy gimnáziumi nyelvi előkészítő és egy informatikai nyelvi előkészítő osztállyal kezdjük. A gimnáziumi és az informatikai nyelvi előkészítő osztályok angol nyelvet tanulnak az első évben. Az oktatást korszerű számítógépes nyelvi laborok is segítik. Csoportokban, heti 12 órában idegen nyelvet, 5 órában informatikát tanulhatnak, további 2-2 kötelező, illetve választható órában pedig egyéb alapkészségeiket (mozgáskultúra, tanulási technikák, nyilvános beszéd, logika, életmód stb.) fejleszthetik azok a tanulók, akik ezt a képzési formát választják. Az általános gimnáziumi osztályok négy évig, a kerettanterv szerinti rendben végzik tanulmányaikat. Kötelező idegen nyelvként angolt és németet tanulnak. Informatikusaink a képzés során szoftveres és hardveres ismeretekre tehetnek szert. A szakmai elméleti ismeretek és a gyakorlat oktatásához modern számítógépes park, multimédiás terem áll rendelkezésre. Minden osztályunk a tantervi nyelvi órák mellett, délutánonként kiscsoportos nyelvi foglalkozásokon is részt vehet.

Tuti menü